veilig aangekomen
18 jun. 2007
vanuit
Hoi allemaal,
Hierbij even een kort berichtje vanuit mijn talenschool in Salamanca. Ik ben lichamelijk veilig aangekomen, maar de reis was niet erg leuk. Nadat Ipod zaterdag de pijp uit ging, heeft ook mijn mobiele telefoon, althans mijn sim kaart, het begeven. Dus ik kon met niemand meer bellen. Thuis iedereen ongerust, ik gefrustreerd en gestressed omdat ik niet kon bellen.
We zijn gisteren om half 1 van huis gegaan richting vliegveld Eindhoven. En ik was ´s avonds rond kwart over 11 in mijn appartement. In de tussentijd niks meer gegeten, dus je kunt je voorstellen hoe ik eraan toe was. Daarna gelukkig wel een beetje geslapen in mijn kleine kamertje. Het appartement is netjes en super gunstig gelegen. Vijf tot minuten van school en van hartje centrum. Van mijn huisgenoten weet ik nog niet zoveel. Er is een jongen uit Tokio die hier nu een paar maanden is en er in totaal een jaar blijft. Hij is wel aardig, maar volgens mij redelijk op zichzelf. En dan is er nog een jongen uit (ik geloof) Noorwegen en een meisje uit Engeland. Maar hun heb ik nog niet gezien.
Op school zit ik nu in een groepje met Thijmen uit Nederland, Theo uit Nederland en Hariette uit Duitsland. Een gezellig groepje lijkt me. We gaan zo even de stad verkennen. Ik ben erg benieuwd, want heb er nog niet veel van gezien.
Voor degenen die er net zo nieuwsgierig naar waren als ik; de lessen in het Spaans volgen gaat prima. Ik heb een boek waarin met veel plaatjes gewerkt wordt en de leraressen spreken heel duidelijk en langzaam. Als je niet snapt wat ze bedoelt, gaat ze net zolang met handen en voeten en al het andere dat ze tot haar beschikking heeft, gebaren totdat je het snapt. Tot nu toe werkt het prima. Bovendien kun je elkaar in de groep ook in het Nederlands, Engels of Duits helpen.
Voor vandaag blijft het hier even bij. Wij gaan de stad in! Ik hou jullie op de hoogte. Veel liefs
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}